Om oss

Duo Aeternica


Kjell Fagéus, klarinett

Love Derwinger, piano

Framfört konserter tillsammans med bl.a:

Jeanette Köhn, sopran

MariAnne Häggander, sopran

Klara Ek, sopran

Fredrik Paulsson, violin och viola

Tobias Ringborg, violin

Anna Lindal, violin

Niels Ullner, violoncell


Dialogseminarier tillsammans med prof. emeritus Bo Göranzon.


Seminarier och kurser på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

"Audition"


Konsertseminarier vid bl.a. Stockholms Universitet.
Kjell Fagéus, klarinett – solist och kammarmusiker. Fagéus arbetar med några av Sveriges främsta musiker i kammarkonserter och inspelningar nationellt och internationellt. Han framträder också som solist med olika symfoni och kammarorkestrar.

Ett stort intresse och lång erfarenhet i pedagog leder till många seminarier och kurser i klarinettspel, kammarmusik och Artistisk Mental Träning som bl.a. innehåller scenisk gestaltning och ledarskap. Fagéus har tidigare varit anställd som soloklarinettist i Kungl. Hovkapellet, Operan under många år och som konsertmästare i Stockholms Blåsarsymfoniker.

Han är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med solistdiplom, jetong och pedagogexamen. Juilliard School of Music i New York och vid Skandinaviska Ledarhögskolan, Örebro med högsta diplom i mental träning och coaching. Fagéus har spelat in radio, TV-program och ett 20-tal CD-inspelningar som rönt stor uppskattning också internationellt.


Love Derwinger tillhör kretsen av Sveriges främsta pianister. Han debuterade 16 år gammal som solist i F. Liszts andra pianokonsert. Han har framfört många konserter i Europa, USA, Kanada, Japan, Mellanöstern och Sydamerika och deltagit i många prestigefyllda festivaler världen över. Derwinger har varit solist med flera av de största skandinaviska orkestrarna, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest i Haag, Radio Philharmonie Hannover des NDR, Philharmonia Orchestra m.fl och samarbetat med dirigenter som Myung-Whun Chung, Jun'ichi Hirokami, Paavo Järvi, Lev Markiz, Vassily Sinaisky och Leif Segerstam. Derwinger är känd för sin mångsidighet och varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och Lieder-repertoaren. Som dirigent har han framfört bl.a. Morton Feldmans opera ”Neither” och Mahlersånger tillsammans med Barbara Hendricks och kammarensemble. Han har gjort över 40 cd-inspelningar (BIS, cpo, Arte Verum m.fl.) 


Kjell och Love har samarbetat under 20 år med konserter och seminarier. Love Derwingers två böcker beställs via www.dialoger.se


Kjell Fagéus bok beställes via www.gehrmans.se

"Ibland når tonerna och orden in i oss – det börjar vibrera. Det går inte att värja sig från känslorna. Det är djupt läkande när det sker. Vi vill dit – skapa resonans med musiken och med orden. Vill att det vi gör här med våra instrument och våra ord ska orsaka något betydelsefullt i dig.


Upplevelsen när verklig kommunikation sker är att det var något som ”bara blev” – att vi åkte med i en kraft som är större än vår egen lilla tanke. Vi har alla varit inne i det flödet – ibland uppstår det och ibland verkar kommunikationen bara bli platt.


Det blir alltså på olika sätt – och vi behöver ständigt lära oss mer om vad det är som gör det möjligt för musiken och orden att ta plats i hjärtat.

Faktorerna som påverkar – samspelet mellan oss på ”scenen”, omsorgen om rummet, vår egen laddning och förberedelse. Vi är ansvariga att göra det vi kan för att det ska ske. Men sen vet vi alla att det också handlar om ett möte – vad kommer de med som lyssnar? Vilka tankar och känslor finns i rummet som möter det vi gör på scenen"?